• Broken Reality | Carlos Puyol

Broken Reality | Carlos Puyol

Broken Reality is de tweede solo tentoonstelling van Carlos Puyol bij PontArte in Maastricht


donderdag: 11:00
vrijdag: 11:00
zaterdag: 11:00

Locatie: PontArte - Hedendaagse kunst

gratis

Carlos Puyol woont en werkt sinds begin deze eeuw in Barcelona, waar hij in zijn studio in Poble Nou schildert. In zijn werk onderzoekt hij twee subjectieve concepten: Tijd en ruimte. Hij ziet onze maatschappij, of tijd waarin we leven als een gefragmenteerde realiteit. Voor hem is tijd geen lineaire ervaring. Alle fragmenten zijn ook weer met elkaar gemixt: verschillende culturele lagen zijn verbonden, analoog en digitaal, mens en materiaal, alles bestaat naast elkaar.

Dit alles heeft invloed op de schilderijen van Puyol. Hij schildert de gefragmenteerde realiteit. Verschillende expressieve vormen bestaan naast elkaar op één doek. Grafische elementen worden naast abstract expressieve delen weergegeven, waarbij de compositie gebaseerd is op onderbrekingen en “cuts”. In de afgelopen jaren heeft deze manier van werken ertoe geleidt dat een aantal vroegere werken versneden zijn en in nieuwe composities weer aan elkaar genaaid, waardoor het snijden van het doek echt wordt, i.p.v. een zichtbare lijn, is er nu de fysieke naad die de twee verschillende realiteiten verbindt. 

De ervaring die men krijgt bij het kijken naar het werk van Puyol is te vatten in het woord “beweging”. Zijn composities zitten vol met beweging, alles beweegt, waarbij hij de huidige tijd schildert. 

  

Carlos Puyol Heeft een Bachelors opleiding aan de Universiteit van Buenos Aires, Argentinië afgerond en heeft een Masterstitel in kunst van de Universiteit van Barcelona behaald in 2005. Hij wordt vertegenwoordigd Susan Eley Fine Art in New York en door PontArte in Maastricht.

Openingstijden tijdens de tentoonstelling: do t/m zaterdag  11:00 – 17:00 uur en op afspraak. Kapoenstraat 29 in Maastricht