• IN NUANCE

IN NUANCE

Expositie met recent werk van Hugo Thomassen

vandaag: 09:00
donderdag: 09:00
vrijdag: 09:00
zaterdag: 09:00
zondag: 09:00
maandag: 09:00
dinsdag: 09:00

Locatie: Alex51gallerY

gratis

Menige fotograaf werkt zich gaandeweg door de basis-onderwerpen die de geschiedenis van de fotografie zo duidelijk lijken te illustreren, zoals portretten, naakt, stillevens, mode, details, geometrie... Je komt er als vanzelf aan toe, lijkt het wel. Dat bewijst eens temeer de aantrekkingskracht van deze canon-onderwerpen. Een behoorlijke uitdaging om dan werk te maken dat nog origineel is. Immers wie dat kan, bewijst bij de tijd te zijn.

Fotograaf Hugo Thomassen is klassiek geschoold en als succesvol opdrachtfotograaf door de jaren heen gerijpt. Een excellent vakman die zich ook steeds meer heeft toegelegd op autonoom werk. Een selectie van dit autonome werk werd inmiddels diverse malen in galeries en musea in binnen -en buitenland getoond. Het overduidelijke oog voor perfectie en beheersing, in techniek en gebaar, beklijft. Ook als die fotografische perfectie niet enkel het gladde en perfecte toont. Liever niet zelfs…

Wie de fotograaf naar het kernbegrip in zijn vrije werk vraagt, hoort hem over tijdloos. En dan ook meteen maar zo mooi mogelijk. Immers deze fotograaf weet met zijn foto, net zoals ons geheugen, die schoonheid van het moment, tot tijdloos te promoveren. De foto’s tonen een ideaal, dat in werkelijkheid moeilijk of niet zal standhouden. Zodoende lijkt de fotograaf eigenlijk over vergankelijkheid te spreken. Wie de nadruk wil leggen op dat ene, haalt natuurlijk bovenal ook het tegengestelde boven.