• Drukkunstmuseum weer open op zaterdagmiddag

Drukkunstmuseum weer open op zaterdagmiddag

Beleef kunst, techniek en industrieel erfgoed op een verrassende plek in de binnenstad


zaterdag: 13:00

Locatie: Drukkunstmuseum, historische drukkerij en grafisch atelier

Eur. 4,50 p.p. jongeren < 18 jr Eur. 3,50

In hartje Maastricht ligt het sfeervolle museum van de druk- en prentkunst. Voor bezoekers van de stad en óók voor de Maastrichtenaar een verrassing achter de gevel van Jodenstraat 22. 

Vanaf zaterdagmiddag 2 maart zijn we weer open voor de individuele bezoeker. Om 14.00 uur kan met het entreekaartje een gratis rondleiding gevolgd worden.

Liever op eigen gelegenheid de collectie bekijken? Dat kan met de audiotour in Ned/Eng/Du/Fr. 

Groepsbezoek vanaf 6 personen kan van maandag t/m zaterdag het hele jaar op afspraak: rondleiding en koffie

tip: combineer je bezoek met een rondvaartPlus van Rederij Stiphout www.stiphout.nl 

Het Drukkunstmuseum is meer dan een historische drukkerij met drukpersen en gereedschappen. Dat techniek en kunst spannende combinaties opleveren is te zien in de collectie historische prenten; hoe werd de ets van Rembrandt gemaakt en de lithodruk van Toulouse-Lautrec?

De hedendaagse collectie 'de Wereld van René Glaser' laat een rijke fantasie en veelzijdige grafische technieken zien. 

Een apart onderdeel vormt de Regout Drukwerkplaats, waarin de geschiedenis van versiering op aardewerk wordt uitgebeeld. Rond 1850 werd het wereldwijd bekende servies van de Sphinx gedecoreerd door middel van de koperdrukgravure. 

Wie er in het pand Jodenstraat 22, dat in hartje Maastricht ligt, heeft gewoond en waarom erachter een kapel is gebouwd? Medewerkers van het museum vertellen het u graag!

 

Drukkunstmuseum, Jodenstraat 22 | Eur. 4,50 p.p. jongeren < 18 jr Eur. 3,50 | Bezoektijden: van maart t/m november (m.u.v. augustus) op zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur; om 14.00 uur gratis rondleiding met entreebewijs