• plateauKunst
  • plateauKunst

plateauKunst

PlateauKunst is een jaarlijkse zomerse tour langs vijftien locaties waar werk te zien én te koop is van 45 professionele (beeldend) kunstenaars. Gelauwerde kunstenaars én jong talent, in alle leeftijdscategorieën - en dit keer is de meerderheid vrouw.

Waar:Plateau Margraten
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:za 27 augustus 2022 11:00-17:00u
Plateau Margraten
zo 28 augustus 2022 11:00-17:00u
Plateau Margraten
De locaties liggen verspreid over Gasthuis/Wolfshuis, 't Rooth, Sibbe, Klein Welsden en Terblijt. Ook dit keer is het kloppend hart van PlateauKunst Gasthuis 20 in Wolfshuis, de thuisbasis van initiatiefneemster Wanda Reiff. In het Wolfshuis/Bemelen tonen dit keer o.m. Marta Volkova en Slava Shevelenko hun beelden. Quinn Zeljak presenteert er haar gebreide schilderijen en Pleun Moons - alsof het er thuishoort - groente!
In het park van Gasthuis 55 staat werk van Krijn de Koning en op 't Rooth 6 hangen de schilderijen van - vaste waarde op PlateauKunst - Ton Slits.

In Terblijt staan o.m. de beelden van Yvonne Mostard opgesteld a.d. Lindenstraat 21. Even verderop op nr.9 is de installatie van Juul Sadee te zien. In het Sibberhuis aan Dorpstraat 78 hangen ter plekke o.m. de schilderijen van Dorine van der Ploeg. Op alle locaties is de gratis catalogus verkrijgbaar, met daarin een plattegrond met de route en informatie over álle kunstenaars.

Een busje rijdt heen en weer tussen de locaties en een (gratis) 'taxi' rijdt naar de drie verderaf gelegen locaties. De interessante fietstocht is aan de hand van de duidelijke/uitklapbare plattegrond in de catalogus gemakkelijk te doen, wél met stijgen en dalen! Er zijn twee ruime P-plaatsen in Wolfshuis.

Bij de jubileum-editie vorig jaar kwamen ruim tweeduizend bezoekers naar PlateauKunst. Kunstcriticus en fan van het eerste uur Sjef Kusters schreef toen in zijn lofrede op PlateauKunst én op Wanda: 'Wie eens kwam, komt weer, jaar na jaar.' Gezien het grote aantal bezoekers is het dringende advies van de organisatie: Kom op de fiets!

PlateauKunst: zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022, van 11-17uur.
Alle presentaties zijn gratis toegankelijk.

agenda

za 27 augustus 2022 11:00-17:00u
Plateau Margraten
zo 28 augustus 2022 11:00-17:00u
Plateau Margraten