• Dagboek van een herdershond

Dagboek van een herdershond

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt dit voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

De cast bestaat uit o.a. Angela Schijf, Joes Brauers, Suzan Seegers, Anne-Mieke Ruyten en William Spaaij. Het script van deze nieuwe musical is geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk en Martin Michel is verantwoordelijk voor de staging. De regie is in handen van Servé Hermans.

Te zien: (bijna dagelijks) 28 april t/m 17 juli 2022

Zie hier de speellijst.

Waar:MECC Maastricht
Prijs:vanaf € 24
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 17 juli 2022
In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Philharmonie zuidnederland gaat de muziek van Dagboek van een Herdershond op band inspelen. De muziek is gecomponeerd door Ad van Dijk. De muzikale leiding van deze musical is in handen van Rob Mennen. De openingstune van de legendarische tv-serie wordt iedere avond live gespeeld door een Limburgse harmonie of fanfare. De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden speelt tijdens de première op zondag 8 mei 2022 in MECC Maastricht.

Geschiedenis
Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 als televisieserie te zien op de KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke. Andere rollen werden gespeeld door onder anderen Ko van Dijk en Renée Soutendijk. De serie werd een daverend succes en is uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika.

Audiodescriptie
Op zondag 22 mei om 16.00 uur wordt de musical uitgvoerd met live audiodescriptie en ‘meet & feel’ inleiding door een blindentolk van Stg. Komt het Zien. Meer informatie: https:/Dagboek van een Herdershond (komthetzien.nl)

Praktische informatie
Op de website www.dagboekvaneenherdershond.nl leest u bij de Veelgestelde Vragen allerlei praktische informatie over de voorstelling.

Limburgse gastvrijheid
Maak je bezoek aan de musical compleet en bestel één van de arrangementen. Er is een dinerarrangement in Saam en een pauzearrangement in de foyer van het pop-up theater. Of kom gezellig overnachten bij het Mabi Hotel of Townhouse Designhotel in Maastricht.

Speeldata


agenda

dagelijks
t/m 17 juli 2022