• Bureau Europa | Prepper Paradise

Bureau Europa | Prepper Paradise

Prepper Paradise, van gastcurator Ward Janssen, koppelt men de verbeelding van het einde der tijden in kunst, ontwerp, architectuur en wetenschap aan droombeelden en speculaties over hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.

Wandeling. De rivier en de kanalen rond de stad vormden een groot deel van de infrastructuur en leidden tot het ontstaan ​​van verrassende plekken in het stadslandschap. Deze tour nodigt je uit om het water te volgen en je te laten leiden naar onverwachte plekken. Ontdek aan de hand van lokale verhalen en anekdotes hoe de Maastrichtse gemeenschap leeft met haar rivier. T/m 14 augustus

Waar:
Prijs:€ 3 - € 7
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 12:00-17:00u
t/m 14 augustus 2022
Bureau Europa
Van het bouwen van bunkers en panic rooms in de Euregio tot het ontwerp van voedsel en urban farming; van Bunker shopping with the Kardashians tot speculatieve steden van de toekomst; van voedselvoorraden voor jarenlange zelfredzaamheid tot het laten invriezen van je overleden lichaam – we bereiden ons te pas en te onpas, en de een wat meer dan de ander, voor op onvoorziene en onzekere toekomsten.

Maar waar we de doomsday prepper en survivalist wel eens afdoen als een zonderlinge eenling, kunnen we ons ook afvragen of er niet juist een optimisme en utopisme uit het fenomeen spreken. Immers, een wereld verwoest door oorlog, pandemieën en klimaatverandering moet daarna weer opnieuw worden ontworpen. Hoe kunnen we zeker weten dat we het dan wél goed doen?

In de expo komen werken en verhalen samen van kunstenaars, architecten, ontwerpers en wetenschappers, zoals Stine Deja (DK), Ted Noten (NL), Paul Kuipers (NL), Brent Watanabe (VS), Rustan Söderling (SE), Theo Triantafyllidis & Kostis Stafylakis (GR), Stewart Brand (VS), Paul Virilio (FR), Liam Young (AUS), Dunne & Raby (VK), Dennis de Bel (NL), Meeus van Dis (NL), Floor van het Nederend (NL) en Let Death Dance Again (NL).

Naast de tentoonstelling zal er een publieksprogramma komen van lezingen, workshops, rondleidingen en stadswandelingen. De expo is te zien tot en met zondag 14 augustus.


agenda

op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 12:00-17:00u
t/m 14 augustus 2022
Bureau Europa