• Expo's In Centre Céramique
  • Expo's In Centre Céramique

Expo's In Centre Céramique

In deze lockdown mogen de bibliotheken wel open blijven.
• Keurmeesters, standhouders, excentrieke kunstkenners en flamboyante bezoekers: Loraine Bodewes fotografeert ze al ruim vijftien jaar op de wereldberoemde en toonaangevende kunstbeurs TEFAF. T/m 27 maart 2022.
• Ook nog t/m 23 pril 2022 een 3 deel-tentoonstellingen over Japan, verspreid over verschillende verdiepingen in het splinternieuw ingerichte gebouw. Je vindt er Maastrichts aardewerk uit onze collectie, dat geïnspireerd is door Japanse kunst en motieven

Loraine Bodewes has been taking photographs at TEFAF, the world-famous art fair in Maastricht, for more than fifteen years. She records judges, exhibitors, eccentric art connoisseurs and flamboyant visitors. Her photos reveal her love of beauty, along with a quirky perspective and humour. In 2004, Loraine won the Zilveren Camera for her work on TEFAF in the art and culture category. Four years later, she won third prize with other work covering the art fair.

Waar:Centre Céramique, Maastricht
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks 09:00-17:00u
Centre Céramique
wekelijks op dinsdag 13:00-20:00u
Centre Céramique
wekelijks op zaterdag 13:00-17:00u
vanaf 1 november 2022
Centre Céramique
Overzichtstentoonstelling 15 jaar TEFAF
Centre Céramique exposeert een overzicht van haar werk. Uit haar foto’s blijkt haar liefde voor schoonheid, maar ook het kijken met een andere blik en humor.

Loraine Bodewes volgde haar opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België) en sinds 2002 is zij werkzaam als freelance fotograaf. Met haar werk over The European Fine Art Fair (TEFAF) won ze in 2004 de Zilveren Camera in de categorie kunst, cultuur, architectuur en techniek. Vier jaar later won ze met een serie over TEFAF nog eens de derde prijs in de categorie kunst, cultuur en entertainment.

In het werk van Loraine ontdek je vaak tegenstellingen. Een van de foto’s van het laatste jaar is het beeld van een chique geklede, oudere dame die op haar Nike sneakers een schilderij bewondert. Loraine: ‘De TEFAF is echt iets heel bijzonders. De grandeur, het publiek, het internationale. Ieder jaar ben ik weer verrast. Het is voor mij dan ook onmogelijk om zonder mijn camera over de beurs te lopen.’

Dat ze nu de meest aansprekende beelden van de afgelopen vijftien jaar in een overzichtstentoonstelling mag laten zien, beschouwt ze niet alleen als een eer, maar ook als iets moois voor Maastricht. ‘TEFAF brengt de stad veel.’

Centre Céramique, podium voor fotografie en beeldcultuur
Het nieuwe Centre Céramique geeft beeldcultuur een groot podium in de centrale hal op het gebied van: fotografie, film, illustratie, cartoons en grafische vormgeving. Er zijn niet alleen tentoonstellingen van gerenommeerde fotografen, ook jonge talenten krijgen de gelegenheid om zich te presenteren. Naast fotografie en beeldcultuur is er nog veel meer te zien in Centre Céramique. Je kunt er de geschiedenis van Maastricht ontdekken, duikt met augmented reality de straten in van onze stad in de 18e eeuw bij de maquette van 1748, leer je over de rijke historie van de aardewerkfabrieken, Lodewijk de XIV, d’Artagnan en de Romeinen. En kom naar de bibliotheek met een inspirerende collectie en een fantastisch leuke jeugdafdeling ‘onze stad in het klein’. Een avontuurlijke plek waar kinderen op een speelse manier worden uitgedaagd om te lezen en te leren. Wellicht dat je ook nog gezellige klanken hoort vanuit het souterrain waar nu de muziekschool zit. Kom kijken, ontdekken, luisteren, leren, spelen, verwonderen en bewonderen!

REFRAMED BY LORAINE BODEWES
Retrospective of 15 years of TEFAF
27 November 2021 to 27 March 2022 Centre Céramique, Maastricht

agenda

dagelijks 09:00-17:00u
Centre Céramique
wekelijks op dinsdag 13:00-20:00u
Centre Céramique
wekelijks op zaterdag 13:00-17:00u
vanaf 1 november 2022
Centre Céramique