• GEANNULEERD | Album  Regout - Sphinxgeschiedenis

GEANNULEERD | Album Regout - Sphinxgeschiedenis

Bureau Europa presenteert een winters tweeluik. Gehuisvest in de vroegere Directeursvilla van de Sphinxfabrieken worden onderdelen uit de rijke geschiedenis van de Maastrichtse keramiek op dynamische wijze tot leven gebracht. De expo van het fameuze prentenalbum van Petrus Regout dat voor het eerst volledig wordt tentoongesteld.


Waar:Bureau Europa
Prijs:€5
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 12:00-17:00u
t/m 6 februari 2022
Bureau Europa


Het Album
De Prenten van Petrus Regout

Petrus Regout is de eerste Nederlandse grootindustrieel die de tanende economie van Maastricht opvijzelde met zijn 19e-eeuwse industrieën. Maastricht werd wereldberoemd en Regout onvoorstelbaar rijk. Zijn fabrieken aan de Boschsstraat en de herenhuizen en landgoederen die in en buiten Maastricht staan laten nog steeds menig hart sneller kloppen. Het lithoalbum dat de industrieel in Parijs liet maken, brengt dit schitterend in beeld en wordt bij Bureau Europa voor het eerst volledig tentoongesteld.

Ze verschaffen een inkijk in de vroege industrialisatie van de stad en de topografische ontwikkeling van een industrieel imperium. Schatten aan informatie! Ook maak je op een andere wijze kennis met de persoon Regout, die op geheel eigenzinnige wijze zijn stad vormgaf en zijn eigen naam in de sterren probeerde te schrijven.

Data woensdag 22 december t/m zondag 6 februari 2022, reguliere openingstijden

Toegang volwassenen €5,00; studenten €3,00; museumkaarthouders gratis

Met regelmatige rondleidingen door privéverzamelaar en gastcurator Tom Cremers

agenda

op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 12:00-17:00u
t/m 6 februari 2022
Bureau Europa