• REGIO | Trojan Wars

REGIO | Trojan Wars

Het Nationale Theater / NTjong
Trojan Wars is dé theaterbelevenis van 2021. Een verpletterende bingewatch-marathon van drie afleveringen inclusief eten, drinken en livemuziek. Voor Trojan Wars tovert men PLT om tot festivalterrein en podium voor de beroemdste oorlog uit de geschiedenis: de strijd tussen de Grieken en Trojanen. De strijd wordt gevochten in een theatermarathon van 5 uur over vriendschap, verraad en liefde; met eten, muziek en een verhaal waar je geen genoeg van krijgt.

Waar:PLT Heerlen
Prijs:€ 56, 50 - € 39 - speciale jongerenprijs € 29,65
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:di 19 oktober 2021 17:00-22:00u

Een verpletterende bingewatch-marathon

'Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien.' ★★★★★ - Trouw

'Trojan Wars is de ultieme theaterexperience' ★★★★ - De Volkskrant

Voor deze voorstelling geldt een speciale jongerenprijs van €29,65 (inclusief eten & drinken) voor jongeren onder de 27 jaar. Bestel jouw jongerenticket door in het bestelproces de optie CJP aan te vinken!

Een grote groep acteurs speelt een immense hoeveelheid personages en neemt je mee langs avonturen en clashes die samen de Trojan Wars vormen. De gebeurtenissen zijn gebaseerd op de epische verhalen uit de Ilias van Homerus maar relateren aan de wereldconflicten van nu. Wat doet een oorlog met mensen? Hoe ver durf jij te gaan voor je ideaal? Wat doe je als je leven echt op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert?

Deze vragen staan centraal in een verpletterende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog. Net als in een Netflix-serie maar dan recht voor je neus. Tussendoor kun je eten en dansen en na afloop vieren we (hopelijk) de overwinning.

Drie afleveringen bingewatchen
Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein.

Aflevering 1: 'Happy Party'
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks.

Aflevering 2: 'Slagveld bij Troje'
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.

Aflevering 3: 'Onderwereld'
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede wordt vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd.

Eten bij Trojan Wars
Het eten tijdens Trojan Wars is vegetarisch en er wordt rekening gehouden met verschillende allergieën zoals: lactose, gluten, noten, uit/knoflook, ei en soja. Ook veganistisch is mogelijk. Bij het ontvangen van je eten kan je aangeven waarvoor je allergisch bent en krijg je een alternatief aangeboden. Wanneer je een vorm van coeliakie of een zware noten/pinda of andere allergie hebt, laat dit vooral van te voren via: allergie@hnt.nl.

De makers aan het woord
Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit de Ilias van Homerus een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door Lord of the Rings en Game of Thrones, en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”


Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 17 maart 2020, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling nogmaals verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Coronatoegangsbewijs

Deze voorstelling is alleen toegankelijk met een geldige, actuele QR code van het coronatoegangsbewijs én een geldig legitimatiebewijs. Het coronatoegangsbewijs is een coronavaccinatiebewijs, een herstelbewijs of testbewijs (minder dan 24 uur voor de voorstelling afgenomen). Wat dat precies betekent voor uw theaterbezoek en uw veiligheid, kunt u hier vinden: Een veilig theaterbezoek.

Regie Noël Fischer
Tekst Peer Wittenbols
Acteurs Bram Suijker, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Zwart, Merel Pauw, Romana Vrede, Tessa de Jonge Poerink, Vanja Rukavina, Yamill Jones, Yela de Koning
Ensemble Emilio Pramatarov, Gary 'Duimalot' Gravenbeek (choreografie), Jasmijn Hooijmaaijers, Jeffrey 'Creepashu' Loewenicht (choreografie), Marlotte Frowijn, Messalina Mahabier, Mitchell Folst, Shanaya Dap, Skeyanno Talany (choreografie), Vera de Vries
Artistiek team Carly Everaert (kostuumontwerp), Roos Veenkamp & Thomas Rupert (toneelbeeld), Wiliam Bakker (sounddesign), Uri Rapaport (lichtontwerp), Marjolein Polman (regie ass.), Dimphna van Kempen & Abdel Daoudi (regie ensemble), Martine Manten (dramaturgie)


agenda

di 19 oktober 2021 17:00-22:00u