• De natuur in op de Sint-Pietersberg in de herfstvakantie

De natuur in op de Sint-Pietersberg in de herfstvakantie

Herfst! De mooiste tijd van jaar om er heerlijk op uit te gaan. En waar kun je dat beter doen dan op de Sint-Pietersberg. Je kunt gebruik maken van een van de uitgezette wandel- of fietsroutes. Nog leuker is het om deel te nemen aan een van de activiteiten die de boswachters organiseren.

Waar:Sint Pietersberg Maastricht
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:zo 24 oktober 2021
wo 27 oktober 2021
zo 31 oktober 2021
Ga samen met ze op pad. Je komt op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en leert van alles over dit bijzondere gebied.

Vier de herfst bij Natuurmonumenten


Op pad met de boswachter
In de herfstvakantie kun je regelmatig met de boswachter mee het natuurgebied verder verkennen. Op zondag 24 en 31 oktober gaat de boswachter de diepe ENCI-groeve in en jij kunt mee! Op woensdag 27 oktober zelfs speciaal voor gezinnen met kinderen. Op vrijdag 29 oktober kun je met je gezin een herfst-struintocht maken onder begeleiding en ga je op zoek naar bijzondere herfstschatten.

Activiteiten zonder begeleiding
Over de Sint-Pietersberg lopen een aantal wandel-, fiets- en MTB routes waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Download de routeapp van Natuurmonumenten. Zo krijg je nog veel meer bijzondere aanvullende informatie tijdens je wandeling. Of haal de uitgebreide gebiedsfolder met alle routes op bij de ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter. Ze zijn dagelijks geopend.

Bezoekerscentrum op Wielen
Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kom je, mits het weer het toelaat, het nieuwe Bezoekerscentrum op Wielen tegen op de Sint-Pietersberg. Boswachters vertellen je hier meer over het gebied, de bijzonderheden, de wandelroutes en alle activiteiten. Je kunt er ook terecht voor een leuk souvenirtje als aandenken aan je bezoek. Meer informatie over het Bezoekerscentrum op Wielen en waar het te vinden is, vind je op www.natuurmonumenten.nl/bcopwielen.

Via de website van Natuurmonumenten/sintpietersberg boek je via Tips de nieuwe gezinsspeurtocht Expeditie van OERRR. Met een plunjezak gevuld met spullen ontdek je samen met je gezin de natuur op de Sint-Pietersberg.

Informatie en startpunt
Je kunt je bezoek aan de Sint-Pietersberg starten vanaf het informatiepunt van Natuurmonumenten in de Ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter, parkeerplaats Oog van Sint Pieter of vanaf de parkeerplaats bij de Observant (Lage Kanaaldijk 117). Meer informatie over het gebied vind je op de website van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg. Het boeken van een begeleide activiteit kan via www.natuurmonumenten.nl/agenda.Foto: Natuurmonumenten Kinderen onderzoeken een vliegenzwam


agenda

zo 24 oktober 2021
wo 27 oktober 2021
zo 31 oktober 2021