• Gaia

Gaia

De imposante installatie van Luke Jerram is nog t/m 3 oktober te zien
GAIA is een immense globe, nog nooit vertoond in Nederland en de blikvanger van dit festival. Deze installatie is vernoemd naar de oermoeder Gaia uit de Griekse mythologie: zij is de personificatie van de Aarde, die uit Chaos is ontstaan en de elementen aarde, water, lucht en vuur bevat.

Waar:Gashouder Maastricht
Prijs:€ 3
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 3 oktober 2021
Het Musica Sacra thema van dit jaar, Moeder Aarde, verbindt de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word en exposities. De reusachtige globe GAIA met een doorsnede van 7 meter sluit dan ook perfect aan op dit thema. Opgehangen in de Maastrichtse Gashouder (met een diameter van 43 meter) zal de aanblik spectaculair zijn!

De imposante installatie van een bewegende globe is van binnen verlicht en van buiten met NASA-satellietbeelden ‘beplakt’. Met een 29 minuten durende surround-soundscape – van componist Dan Jones, winnaar van een BAFTA Award – roept het het emotionerende overview-effect op dat astronauten ervaren wanneer ze de aarde vanaf de maan zien.

Opgehangen in de monu­mentale Maastrichtse Gashouder zal de aanblik van GAIA spectaculair zijn. Zo leert de erva­ring van eerdere opstellingen in onder meer Rome, Londen, Parijs, Wuhan en Bratislava.

Tevens ontwikkelt Ilse van Lieshout een educatieproject rondom GAIA zodat ook kinderen en jongeren een bezoek brengen aan deze prachtige installatie.

De multidisciplinaire werkwijze van Luke Jerram (1974) omvat het creëren van sculpturen, installaties en live-kunstprojecten. Jerram woont in het Verenigd Koninkrijk en werkt sinds 1997 internationaal. Hij heeft diverse buitengewone, vaak grootschalige en openbare kunstprojecten gerealiseerd, die mensen over de hele wereld in vervoering brengen en inspireren. Zijn kunstenaars­praktijk heeft hij opgebouwd rond een aantal verschillende verhalen die zich naast elkaar ontwikkelen.

GAIA is tot stand gekomen i.s.m. het Natural Environment Research Council (NERC), Bluedot en de UK Association for Science and Discovery Centres. De afbeeldingen voor GAIA zijn ontleend aan de reeks Visible Earth van NASA.

Meer informatie op my-earth.org

GAIA Maastricht komt tot stand i.s.m. tentoonstellingsmaker en -vormgever Bart van den Boom en wordt mede mogelijk gemaakt door Belvédère Wijkontwikkelingsmaatschappij BV.

Let op:
GAIA is ook te zien van 1 t/m 3 oktober tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Bonus:
Met korting naar GaiaZOO en Discovery Museum op vertoon van uw GAIA ticket?

agenda

dagelijks
t/m 3 oktober 2021