• Kunstverhalen in Marres' stadstuin

Kunstverhalen in Marres' stadstuin

Ontsnap aan de drukte van de stad en luister in de stadstuin van Marres in Maastricht naar kunstverhalen van De Onzichtbare Collectie.

Waar:
Prijs:Gratis
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 30 september 2021
Stap vanaf de Capucijnenstraat de poort van Marres binnen. Via het terras van Marres Kitchen bereik je via de stenen trapjes de verborgen tuin. Neem plaats op een houten bankje, scan met je telefoon de QR-code en luister naar verhalen over kunstwerken van over de hele wereld.
Waan je in het Zuid-Frankrijk van Van Gogh met het verhaal van sommelier en columnist Niek Beute. Hij neemt je mee naar Arles, waar Van Gogh schilderde onder de zinderende Franse zon. Of luister naar acteur Bert Hana, die beschrijft hoe hij alleen op vakantie was in Parijs en in het Louvre oog in oog komt te staan met de beroemde Mona Lisa.

OVER DE ONZICHTBARE COLLECTIE

De Onzichtbare Collectie is een online kunstcollectie die je niet kan zien, maar wel kunt horen. Het project werd in 2018 door Mediamatic Amsterdam ontwikkeld voor blinden en slechtzienden die zich met de beschrijvingen van kunstkenners een beeld kunnen vormen van kunstwerken.

In 2019 nam Marres het stokje over en oogstte verhalen waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun kunstervaring delen. De geluidsfragmenten van De Onzichtbare Collectie zijn via deze pagina voor iedereen te beluisteren, ongeacht je kennis van kunst.

De stadstuin is vrij toegankelijk, je vindt de ingang ter hoogte van Capucijnenstraat 98 in Maastricht.

agenda

dagelijks
t/m 30 september 2021