• Role Models – 70 Molukse succesverhalen

Role Models – 70 Molukse succesverhalen

05.06 t/m 26.09.2021
In deze mini- expo zie je een kleine selectie uit het boek Role Models – 70 succesverhalen van fotograaf Ed Leatemia met onder andere enkele Maastrichtse portretten.

Waar:Centre Céramique, Maastricht
Prijs:gratis
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
t/m 27 september 2021
Bundeling van getuigenissen in beeld

In dit boek geeft Leatemia een trefzeker statement af namens de Molukse gemeenschap in Nederland. Zijn boek bundelt getuigenissen van geslaagde individuele ontwikkeltrajecten naar persoonlijke doelen. We zien een rode draad die dit alles verbindt: Moluks zijn in de 21e eeuw.

“Een antwoord op wat de Molukse gemeenschap in de jaren 1970 is overkomen, nadat onze ouders in 1951 voet op ongewisse Nederlandse bodem hadden gezet. Het is mijn eerbetoon aan de generatie die de zeventig geportretteerden heeft grootgebracht”

Zo wil Ed Leatemia laten zien hoe Molukkers reactief leiderschap hebben ontwikkeld tot creatief leiderschap, in een samenleving die de levenspijn van het Molukse volk nauwelijks lijkt te bevatten.

Inspiratie

In de roerige en progressieve jaren 70 van de vorige eeuw maakt Leatemia (63) via toonaangevende kranten en tijdschriften van zijn oudere broer kennis met de journalistieke documentaire fotografie. Als jonge Molukker herkent hij zich plotseling in andere onderdrukte bevolkingsgroepen over de hele wereld.
Inspiratie haalt hij bij fotografen als Vincent Mentzel, Fons Burger, Ed van der Elsken maar later ook bij fotografen zoals Erwin Olaf en Anton Corbijn.

Het boek Role models – 70 Molukse succesverhalen is te koop bij de klantenservicet/m 26 september 2021| |Locatie binnenvitrine in de hal

agenda

op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
t/m 27 september 2021