• Sophia Kirst & Bryan Claessen

Sophia Kirst & Bryan Claessen

Artichoque Art presenteert Sophia Kirst & Bryan Claessen. Openingsweekend expositie 17 & 18 juli 2021 van 12.00 - 18.00, beide kunstenaars zijn aanwezig. De expositie loopt tot 1 september 2021. Elke zaterdag vrij te bezoeken tussen 12.00 - 18.00. Overige dagen op afspraak.

Waar:Galerie Artichoque, Brusselsestraat 51 Maastricht
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:wekelijks op zaterdag 12:00-18:00u
t/m 1 september 2021
S O P H I A K I R S T
Sophia Kirst (München, 1987) groeide op in een culturele commune aan de rand van München. Een omgeving vol creativiteit, ruimte, kunst en cultuur. Na diverse omzwervingen begon ze in 2010 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht waar ze drie jaar studeerde.

Sophia is gefascineerd door de energie die ontstaat wanneer mensen elkaar ontmoeten. Hun onderlinge tegenstellingen en de effecten die ze op elkaar hebben. Dit dwingt haar tot het zoeken naar een vorm die niet kan bestaan – terwijl we deze vorm wel kunnen voelen.

Momenteel woont Sophia in de bergen in het zuiden van Duitsland. Ze werkt voornamelijk met water en kleurstoffen op diverse materialen. Inspiratiebronnen zijn de natuur, het werk van de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola en het oeuvre van schrijver en filosoof Wolfgang Goethe. Ook laat ze zich inspireren door het werk van collega-kunstenaars Jonas Burgert en Katharina Grosse.


B R Y A N C L A E S S E N
Bryan Claessen (Maastricht, 1977) is een autodidactische kunstenaar die zijn opvattingen over de wereld weergeeft in schilderijen. Initieel bevatten Bryan’s werken veel abstractie en lege ruimtes. Hierna dook de kunstenaar de geschiedenis in en presenteerde hij zijn publiek zijn blik op de American Tragedy. Momenteel vindt hij de eenzame, maar niet ongelukkige, aanwezigheid van individuen in verwarrende situaties opnieuw uit.

In zijn recente werk schets hij sfeerbeelden, plekken die hem intrigeren. Vaak gebouwen of landschappen waarin zich een of meerdere personen bevinden, in een bevreemdende combinatie van realisme en abstractie. Hij laat het aan de toeschouwer om na te denken over deze situatiebeelden, zoals we allemaal nadenken waarom we in situaties belanden en waarheen ze ons leiden. De coronaperiode zorgde in die zin voor veel inspiratie.

Antwoorden op de vragen die Bryan´s schilderijen opwerpen, zijn er niet altijd. Soms is het puur genieten van compositie en kleuren. En eindeloos blijven kijken, zonder dat het ooit gaat vervelen.

Werken (gemaakt in de coronaperiode 2020/2021): The Visitors, Trans Europa, The Tourists, Why did i come here? I thought, Vanishing point.

agenda

wekelijks op zaterdag 12:00-18:00u
t/m 1 september 2021