• IDENTITIES  | 22 VIDEOPORTRETTEN

IDENTITIES | 22 VIDEOPORTRETTEN

De eerste tentoonstelling die na lange tijd te zien is in Centre Céramique, is Identities van Take Twee. Identities bestaat uit 22 aangrijpende video-portretten van inwoners van Maastricht, Limburg en Nederland. De audiovisueel kunstenaars Rick Alberigs & Eric Meyer creëren met deze video-portretten in enkele minuten persoonlijke ontmoetingen met de geportretteerden. Hun project bevindt zich op een snijvlak tussen documentaire en autonome kunst.
|| E ||
Identities consists of 22 video-portraits of residents of Maastricht, Limburg, and the Netherlands. For people who do not speak Dutch,there is a single booth in which seven people featured in portraits explain how migration has affected their respective identities.

Waar:Centre Céramique
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
t/m 10 oktober 2021

t/m 10.10.21
Identities is ontstaan vanuit een nieuwsgierigheid naar mensen, naar hun achtergrond, drijfveren, dromen, zekerheden en onzekerheden. Met als doel ons dichter bij elkaar te brengen. Om met andere ogen naar hen te kijken, te laten zien wat ons met elkaar verbindt én wat ons uniek maakt.

Identiteit is vloeibaar
Wat is er gebeurd in iemands leven? Waarom is hij wie hij is, en doet hij wat hij doet? Rick en Eric van Take Twee zoeken in de portretten naar de mens áchter het verhaal. Hun intentie is dieper te graven in de verhalen, omdat een mens veel meer is dan zijn verhaal. Achter de verhalen vind je de echte mens.
Voor Eric en Rick is identiteit een vloeiend begrip. Zij zijn van mening dat wie je bent, wordt bepaald door je omstandigheden en hoe je daarop reageert. Dat de hokjes waarin we mensen soms voor het gemak indelen niet bestaan.

Vier thema’s
In de tentoonstelling staan vier thema’s centraal: migratie, religie, crisis en natuur. Natuur wordt gedurende de tentoonstelling verrijkt met meer verhalen. Eén ruimte is voorzien van een Engelstalige serie met zeven portretten over migratie.

Crisis
Halil, Frank en Johan vertellen hoe zij de coronacrisis beleven. Een crisis die ongekend is en iedereen treft. Hoe zag hun leven er voor de crisis uit en hoe heeft deze hun leven beïnvloed?

Religie
Hub, Joany, Leon en Saima vertellen wat het gebed voor hen betekent. Ze nemen je mee in hun rituelen, gezang en contemplatie. Centraal staat hoe ze omgaan met hun geloof in een land waarin religie een steeds kleinere rol speelt.

Migratie
Maria, Saida, Thaer, Nasrin, Haroon, Abakoula, Farnoosh en Hanan kwamen vrijwillig of noodgedwongen terecht in Nederland. Ze vertellen wat dit met hen doet en hoe ze omgaan met deze andere leefomgeving.
Er zijn ook zeven portretten in het Engels. In deze serie delen Kamanzi, Nina, Lamin, Anu, Saima, Jarek en Julian hun verhaal.

Natuur
Hoe zijn natuur en identiteit met elkaar verbonden? Deze vraag wordt tijdens de looptijd van de expositie vaker gesteld door Take Twee. De komende maanden wordt deze serie verrijkt met meer verhalen over mensen van wie het leven nauw verbonden is met de veranderende natuur.

TENTOONSTELLINGSBEZOEK
De tentoonstelling is gratis te bezoeken, maar raadpleeg, voor je bezoek, de coronamaatregelen op onze website.

Koptelefoons
De video-portretten zijn te beluisteren via koptelefoons. Om het milieu te sparen en vanwege coronahygiëne kun je je eigen koptelefoon inpluggen (geen bluetooth). Centre Céramique biedt ook wegwerpkoptelefoons aan.
This initiative by Take Twee began thanks to a curiosity about people, their backgrounds, what motivates them, their dreams, their resilience and insecurities. IDENTITIES shows how we are connected and what makes each of us unique. Come experience the first exhibition in the renovated Centre Céramique. Listen to incredible stories and let them take you to other worlds.

IDENTITIES | 22 video portraits | 26.05.21 - 10.10.21VISIT
The exhibition is free. Before your visit, please refer to the coronavirus measures on our website.

Headphones
The video portraits can be listened to by using headphones. In order to protect the environment
and in line with COVID-19 measures, you may plug in your own headphone (no Bluetooth). Disposable headphones can be obtained at the service desk.

agenda

op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
t/m 10 oktober 2021