• Wie heeft mijn vader vermoord - INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM (ITA)

Wie heeft mijn vader vermoord - INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM (ITA)

Speciaal voor Hans Kesting bewerkt Ivo van Hove het zeer uitgesproken boek Ze hebben mijn vader vermoord van Édouard Louis tot monoloog

Waar:Theater aan het Vrijthof
Prijs:€ 22,50
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:wo 14 april 2021 20:00u
Theater aan het Vrijthof
Het is een aangrijpend verhaal over een vader die op zijn vijftigste een fysiek en mentaal wrak is als gevolg van een leven dat is getekend door alcohol, sociale achterstelling en hard werken in de zware industrie van Noord-Frankrijk. Het is tegelijk een woedende aanklacht tegen de politieke elite als de liefdesbetuiging van een zoon aan zijn vader.

Édouard Louis schrijft ook over hoe hij als jonge homoseksueel door zijn eigen arbeidersfamilie tot outcast werd verdoemd. Met deze brutale, schitterende tekst maakt Ivo van Hove een monoloog voor Hans Kesting.

De jonge schrijver Édouard Louis (1992) is in Frankrijk de grootste literaire sensatie sinds Michel Houellebecq. Met zijn autobiografische romandebuut Weg met Eddy Bellegueule keek hij terug op zijn getormenteerde jeugd als jonge gay in de vergeten onderklasse van de samenleving. Daarna volgde Geschiedenis van geweld waarin hij vertelt over de nacht dat hij door de Algerijnse Reda verkracht wordt en vervolgens weigert een klacht in te dienen. Een roman die de oorzaken en gevolgen van geweld op een intieme, persoonlijke en politiek gedreven manier doorgrondt. Met zijn werk zwengelt Louis discussies aan over klassenverschillen, racisme en homofobie. De auteur deinst er niet voor terug om zich politiek uit te spreken: hij schaarde zich demonstratief achter de gele hesjes beweging en ging de strijd aan met de Franse president Macron: ‘Mijn boek verzet zich tegen wie u bent en wat u doet.’

REGIE
IVO VAN HOVE

SPEL
HANS KESTING


FOTOGRAFIE
JAN VERSWEYVELD

Let op! Deze voorstelling is onderdeel van een pilot vanuit het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschap. Om toegang te krijgen tot deze voorstelling is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang van de voorstelling laat testen. Wilt u aanwezig zijn? Bekijk hier hoe dit in zijn werk gaat.


 agenda

wo 14 april 2021 20:00u
Theater aan het Vrijthof