•  Witness -  eerste soloexpo Sjaak Korsten bij PontArte

Witness - eerste soloexpo Sjaak Korsten bij PontArte

De tentoonstelling bestaat uit recente werken op en van papier. Het zijn de gematerialiseerde getuigen van fysieke ‘’plekken’’ die de kunstenaar/muzikant onlangs bezocht heeft of die belangrijk voor hem zijn.

Waar:PontArte
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
3 april 2021 t/m 1 mei 2021
03-04 | 01-05 2021, PontArte, Maastricht

Sjaak Korsten, 2021, 6 works in the series “Witness” Photography/print on fine art paper 30 x 30 cm
De getoonde foto’s zijn heel sterk een momentopname van een aanwezigheid de andere werken ontstaan door een lang meditatief proces waardoor de sporen van een plek langzaam zichtbaar worden.
Naast de series Witness, Hide zal er een editie speciaal voor de tentoonstelling worden uitgegeven in een oplage van 30. 2 diepdrukken, Here en There worden samen aangeboden voor € 170,- 

Sjaak Korsten

Als beeldend kunstenaar maakt Sjaak Korsten schilderijen, werken op papier, objecten, beelden, foto's en installaties. Zijn werken zijn poëtisch, licht, intiem en persoonlijk. Alledaagse objecten en situaties worden geïsoleerd en in een andere context geplaatst, waardoor ze een diepere poëtische waarde krijgen. Ze verbeelden het verlangen naar schoonheid en waarheid. De kunststroming waarmee Sjaak Korsten zich het meest verbonden voelt, is de Arte Povera die eind jaren zestig in Italië is ontstaan. In Nederland bekend onder de naam Fluxus en ook onder ZERO. Net als de kunstenaars in deze beweging verwerkt hij armoedige materialen in zijn kunstwerken zoals takken, vodden, schoenzolen etc. maar ook als contrast, bijvoorbeeld bladgoud, dat hem distantieert van de hiërarchische benadering van materialen. Tegenstrijdigheden fascineren hem en dat geldt ook voor de spanning die het veroorzaakt als je ze samenbrengt in een kunstwerk. Ook de natuur is een inspiratiebron.

Zijn werk wordt vertegenwoordigd en gepresenteerd door galeries in Nederland, België, Duitsland, Polen en de Verenigde Staten en op kunstbeurzen zoals de TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Amsterdam, ART FAIR Cologne etc. Daarnaast heeft hij tentoonstellingen gehad in enkele musea zoals Museum Bommel van Dam in Venlo, CODA museum in Apeldoorn en het ODA park in Venray.

Zijn werk is opgenomen in collecties van musea, bedrijven en vele particulieren, waaronder; Museum van Bommel van Dam, OCE, DSM, RABObank, KAS Vereniging, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Hare Majesteit Prinses Beatrix. In 2018 richtte hij samen met zijn partner Juliette Wermenbol (de neus), Marielle Robbe en Yves Dupuits het bedrijf "SOM tales of perfume" op. Dit bedrijf ontwikkelt en produceert 100% botanische parfums en designobjecten die de dragers zijn van deze parfums. De geuren worden voornamelijk gepresenteerd door installaties in een ruimte waar je door een parfum lopen: 'Scent Architecture'.

Als muzikant (drummer) speelt hij in The Ragtime Rumours.

Meer weten? Stuur een e-mail naar  marieke@pontarte.com  of  bezoek www.pontarte.com

Locatie van de galerie: Kapoenstraat 29, Maastricht. Openingstijden:  Do-vr-za 11-17  uur  op afspraak  (kijk op onze website voor de laatste informatie over openingstijden en de mogelijkheid om de galerie te bezoeken binnen de  Covid-beperkingenop datmoment).

agenda

dagelijks
t/m 1 mei 2021