•  BRIEVEN AAN DE HEMEL / AAD DE HAAS – 100 JAAR

BRIEVEN AAN DE HEMEL / AAD DE HAAS – 100 JAAR

Regisseur Zorba Huisman is de kleindochter van Aad de Haas. Zelf heeft ze haar opa nooit gekend, ze kent hem uit de verhalen van haar ouders, van zijn kunstwerken en van de dingen die over hem in de loop der jaren geschreven zijn.

Waar:
Prijs:
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
12 januari 2021 t/m 21 januari 2021
Aan de hand van videoportretten van haar moeder, ooms en tantes schetst Huisman in Brieven aan de hemel een beeld van de man die meer was dan de gewaardeerde, bediscussieerde, geëngageerde, eigenwijze kunstenaar die op kasteel Strijthagen woonde.

Voor het eerst wordt er over hem gesproken als vader: over de herinneringen, de overeenkomsten, de tegenstellingen en de momenten met hun vader die zijn kinderen vormden tot wie ze nu zijn.
Zorba Huisman (Kerkrade, 1996) studeert regie aan de Toneelacademie in Maastricht. Zij maakte het videoportret Brieven aan de hemel in opdracht van SCHUNCK en in co-productie met L1.

De film zal gedurende de looptijd van de expo Tegendraads - Aad de Haas - 100 jaar in het Heerlense museum SCHUNCK te zien zijn. Het museum is momenteel vanwege de coronamaatregelen gesloten. De expo loopt tot en met 21 februari. 

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden.
Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

De film is te zien op NPO2extra via deze link.


trailer


Corona maatregelen
Vanwege de hygiëne-maatregelen rond corona hebben wij bij beelden en geluid GEEN koptelefoons in de museumzaal. Neem daarom uw eigen koptelefoon met kleine plug mee, of schaf deze aan bij de SCHUNCK Museumwinkel

Vanwege de Corona-maatregelen laten wij maximaal 30 personen gelijktijdig in de museumzaal toe (exclusief schoolgroepen en hun begeleiders). Boek daarom tijdig het ticket en tijdslot voor uw bezoek.

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.


https://www.youtube.com/watch?v=5PlINj9QOhA&feature=youtu.be

agenda

dagelijks
t/m 21 januari 2021