• Cobble

Cobble

Met behulp van de app kan Maastricht via je mobiel getransformeerd worden tot een innovatieve en digitale kunststad
See Maastricht in a different way, use the Cobble app

Waar:Online app
Prijs:Gratis
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:dagelijks
t/m 31 januari 2021
Passend in het tijdperk van digitalisering heeft Cultura Mosae een app ontwikkelt waarmee een augmented reality (AR) kunstroute kan worden gevolgd door de verschillende kwartieren van de stad. Hiervoor is er samen gewerkt met ontwikkelaars STRUQT en Bool Studios en vele regionale en internationale kunstenaars. 

Hoe dat precies in z’n werk gaat?

Er is een virtuele ‘laag’ aan de stad toegevoegd, waarin de grenzen tussen de fysieke en digitale wereld vervagen. Het historisch decor van de stad is gebruikt als platform voor interactie en beleving. Hiervoor wordt een combinatie van geolocatie-tracking en augmented reality gebruikt. Dat betekent dat je de kunstwerken uitsluitend via je mobiel kunt waarnemen. Dat sluit helemaal aan bij de uitdagingen die COVID-19 met zich meebrengt. Doordat de kunstwerken (digitaal) zijn geplaatst in verschillende wijken, bevordert het de spreiding in de stad. Ook de 1.5 meter afstand is makkelijk op te volgen, omdat de kunstwerken zich allemaal buiten bevinden. En er valt niets aan te raken, en dus ook niet te ontsmetten!

De kunstwerken die te vinden zijn in de app zijn door een aantal (lokale) kunstenaars ontwikkeld, waaronder kunst- en multimediastudenten van het Maastricht Institute of Arts (voormalig MAMDT). Maar ook door Predrag zelf en tot dusver de volgende namen:

  • Dr. Tom Luyten (België / Maastricht)
  • Jerome Hendricks (Maastricht)
  • Mariusz Slawinski (Maastricht)
  • Studio H2O Sonic (Maastricht) 
  • Novak Cuic (Servië) 
  • Filip Roca (Barcelona)
  • Predrag Koncar (Maastricht)

De kunstenaars hebben verschillende historische locaties in de stad geobserveert, hebben zich erdoor laten inspireren en er met een passend werk op gereageerd. Ze hebben hiermee het imago van Maastricht versterkt als moderne en innoverende stad, terwijl ze zich daarbij volledig bewust zijn gebleven van haar lange geschiedenis en traditie.



DOWNLOAD DE APP! KLIK HIER VOOR GOOGLE PLAY STORE (ANDROID) OF DE APP STORE (iOS)!

agenda

dagelijks
t/m 31 januari 2021