• Broken Winged Bird

Broken Winged Bird

Toneelgroep Maastricht met een theaterstuk over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en zijn vrouw. Jouman Fattal en Joy Wielkens spelen de hoofdrollen in de confronteerde en grillige voorstelling Broken Winged Bird over de zwarte Amerikaanse soldaat Timothy Hood en zijn vrouw Michelle. De tekst is geschreven door Timen Jan Veenstra. De eindregie is in handen van Danielle Wagenaar.

Waar:Bordenhal Maastricht
Prijs:Gratis
Meer info:Klik hier
Tickets:Klik hier
Wanneer:vr 15 oktober 2021 20:00u
Bordenhal
za 16 oktober 2021 20:00u
Bordenhal
vr 22 oktober 2021 20:00u
Bordenhal
zo 24 oktober 2021
Bordenhal
wo 17 november 2021 16:00u
Bordenhal
Broken Winged Bird

De geschiedenis wordt verteld door de winnaars en die winnaars zijn veelal wit. Wat zegt dit over onze geschiedenis? Jouman Fattal duikt samen met haar team in het weggestopte verhaal van Hood, een zwarte Amerikaanse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog meevocht aan geallieerde zijde. Maar toen hij thuiskwam werd hij niet als held onthaald, zoals zijn witte kameraden. Hij moest zich opnieuw voegen in een volledig gesegregeerde samenleving. Hij verplaatste een bordje in de tram, omdat hij nergens kon zitten. En dat werd hem fataal. Welke wereld liet hij achter voor zijn vrouw Michelle en hoe moet zij nu verder?

Broken Winged Bird is tot stand gekomen in een collectief maakproces waarin de schrijver, de acteurs en de regisseur een gelijkwaardig aandeel hadden. Een pilot van de voorstelling werd in 2020 ontwikkeld onder de vleugels van Frascati Producties ter gelegenheid van Theater Na De Dam. Onder Toneelgroep Maastricht heeft het team de voorstelling uitgebouwd en afgemaakt.

Theatermaakster Jouman Fattal is toegetreden tot het artistiek team van Toneelgroep Maastricht. De komende jaren zal zij als maakster minimaal twee eigen producties realiseren en als actrice spelen in minimaal twee producties van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans. Haar eerste productie bij het gezelschap is Broken Winged Bird, een coproductie met Frascati Producties en Theater na de Dam.


Foto: Stephan Vanfleteren


agenda

vr 22 oktober 2021 20:00u
Bordenhal
zo 24 oktober 2021
Bordenhal
wo 17 november 2021 16:00u
Bordenhal