• Cellebroederskapel

Cellebroederskapel

Cellebroederstraat 4
6211 KP Maastricht

Een verborgen monument. In geen straat in Maastricht lijken rust en stilte verder weg dan in de Brusselsestraat. De huizen deinzen haast terug voor het aanstormende verkeer. Maar verscholen achter een monumentale poort in de gevel van nummer 58 ligt een domein van stilte.

Onder de poort door leidt een recht pad naar een van de meest verborgen monumenten van Maastricht, de sfeervolle kapel van de Cellebroeders. Vroeger onderdeel van een groot kloostercomplex, nu bestaande uit de kapel zelf, een ontvangstruimte, bovenzaal en binnenplaats. De kapel is laatgotisch. Het vermoedelijke bouwjaar is 1512.

Geschiedenis
De kapel kent een bewogen geschiedenis en is meermalen van functie en eigenaar gewisseld. Op dit moment is Vereniging Hendrick de Keyser de eigenaar en wordt de kapel beheerd door Stichting Cellebroederskapel.

Verhuur
Verhuur van deze schitterende kapel voor culturele, maatschappelijke en religieuze doeleinden is mogelijk. De kapel is door de gemeente Maastricht populair als trouwkapel voor burgerlijke en kerkelijke huwelijken door de sfeervolle ambiance en het mooie terras. De intimitiet van de kapel leent zich ook uitstekend voor afscheidsvieringen.

Bezoeken
Een groepsbezoek incl. rondleiding in dit schitterende monument en toelichting op de bewogen geschiedenis van de Cellebroeders is een mogelijkheid.
De stichting Cellebroederskapel biedt (jonge) musici een podium. Vanwege de fenomenale akoestiek programmeert o.a. ook het Theater aan het Vrijthof er regelmatig kamermuziekconcerten.

Orgel
In de kapel staat een monumentaal orgel, dat in 1794 is gebouwd door de Maastrichtse orgelbouwer Binvignat, dat beschikbaar is voor (orgel)concerten.
Voor een filmische impressie klik hier.

Parkeergelegenheid
Faciliteiten
Toegankelijk voor

Cellebroederstraat 4