• Tentoonstelling Gedragen in schoonheid

Tentoonstelling Gedragen in schoonheid

donderdag: 13:00
vrijdag: 13:00
zaterdag: 13:00
zondag: 13:00

Locatie: Peter Slegers

gratis

Periode: 15 maart t/m 22 april 2019| Opening: vrijdag 15 maart om 18.00 uur | Adres: Stenenwal 18b, 6221GA Maastricht | Openingstijden: elke donderdag t/m zondag 13.00-17.00 uur

Yumi Kamiya (1964)
Yumi Kamiya studeerde af in de Japanse schilderkunst aan de Musashino Art University in Tokio. Van nature is ze geïnspireerd door haar geboorteland Japan met zijn kleurrijke seizoenen, het traditioneel ambachtelijk vakmanschap en de schoonheid van de verstilde Japanse kunstobjecten. Ze wil deze cultuur graag behouden en geeft dat in haar werk een eigentijds vervolg. Een goed voorbeeld daarvan zijn haar kakejiku’s. Ze hergebruikt hiervoor als basis kimono’s van overleden moeders. Kimono’s “gedragen in schoonheid”. Naast ander werk van haar is een collectie van deze indrukwekkende aan rol hangende werken te bezichtigen in mijn galerie.

Open atelier
De galerie/atelierwoning van Peter Slegers ligt op een inspirerende plek direct aan de Maas in Maastricht. Naast het maken van eigen werk geeft hij er regelmatig gastkunstenaars gelegenheid om te exposeren.

www.peterslegers.com