• Tentoonstelling: Math/Maastricht

Tentoonstelling: Math/Maastricht

vandaag: 08:00

dinsdag: 08:00
woensdag: 08:00
donderdag: 08:00
vrijdag: 08:00

Locatie: Maastricht University

gratis

Math/Maastricht verenigt deze werelden. Het project draait om een simpele vraag, die we neerlegden bij onderzoekers die zich dagelijks met wiskunde bezig houden: welke plek in de stad doet je denken aan je onderzoek? De antwoorden zijn divers en vaak inspirerend. Het labyrinth in de Sint Servaasbasiliek, Fort Sint Pieter, de Torenmolen van Gronsveld... Maar waarom? Math/Maastricht volgt twaalf onderzoekers naar de door hen gekozen plekken en legt hun antwoorden in woord en beeld vast. De resulterende verhalen laten de stad in een ander licht zien en bieden een dwarsdoorsnede van het wiskundig onderzoek aan de Universiteit Maastricht.

De tentoonstelling op de Minderbroedersberg laat een aantal hoogtepunten van het project zien, dat werd gefotografeerd door Joey Roberts. Bij de tentoonstelling is ook behind-the-scenes-materiaal te zien, en de Math/Maastricht verhalenbundel kan er gratis worden opgehaald (zolang de voorraad strekt). De verhalen zijn vanaf 14 maart daarnaast online te bekijken.

Ook te zien: een speciaal gemaakt, op wiskunde geïnspireerd 3D object van kunstenaar Jules Sinsels. Jules: “Mijn doel is om vormgevend en verkennend te werken vanuit meerdere perspectieven. Dat is iets wat de mens aantrekt en nieuwsgierig maakt. Ik gebruik hiervoor patronen, regelmaat en symmetrie en dit kan herhaald worden in vorm en kleur. Die aspecten komen ook constant terug in de wetenschap en in de natuur. Voelen wij ons daarom daartoe aangetrokken?”

Datum: 14 maart – 19 april, 2019
Location: Museale ruimte Minderbroedersberg (begane grond, rechterzijde)
Opening hours: Doordeweeks tussen 8.00 en 19.00 uur
Entrance: Gratis

meer info