• Beelden Wil van der Laan

Beelden Wil van der Laan

dinsdag: 09:00
woensdag: 09:00
donderdag: 09:00
vrijdag: 09:00
zaterdag: 09:00
zondag: 12:00

Locatie: Boekhandel Dominicanen

gratis

 In de vitrine staat een kleine bronzen versie (22cm incl. sokkel) van het beeld De Engel van Maastricht dat staat op de rotonde Scharnerweg Groene Loper.  Behalve de Engel staan er ook een aantal Ollies in de vitrine. De beelden zijn te koop.

 

Wil van der Laan (Roermond, 1950) is geboren in Roermond en woont en werkt in Bunde.

Hij volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht.

Sport, Afrika ,Azie, Verenigde Staten, jazz- en bluesmuziek zijn de hoofdthema’s in het werk van Wil van der Laan. Het zijn deze onderwerpen die hem fascineren en die, in telkens wisselende vorm, terugkomen in zijn twee- en driedimensionale werk. Het gaat Van der Laan binnen deze drie schijnbaar gescheiden werelden om dezelfde expressieve kwaliteiten. De nadruk ligt steeds op concentratie, kracht en vitaliteit.
Het intense kleurgebruik van de schilderijen en de ruwe huid versterken de werking van het beeld. De verf is dik aangebracht met kwast en paletmes. De ruimtelijke modellering van de gezichten contrasteert met de platte kleurvlakken van kleding en achtergrond. Ook in de bronzen beelden vormen materiaalgebruik en onderwerp een hechte eenheid. De stieren en paarden hebben een korrelig, ongepolijst oppervlak en zijn gepatineerd in gebrande aardkleuren. Wil van der Laan weet de mogelijkheden van beide materialen optimaal te gebruiken. Zijn bronzen en schilderijen brengen een ongekunstelde energie in beeld, een primaire levenskracht.