• Magic Music Nights

Magic Music Nights

vandaag: 13:30

vrijdag: 21:00
zaterdag: 13:00

Locatie: Ap-Art Events

gratis | diverse locaties

Programma Magic Music

 [zie hier het programmaboekje met de complete info}

  • Zondag 9 december

16.00 u – De Pieter, St. Pieterstraat 4 - Bee Bee Queen* - roots/soul/blues
De kick off van Magic Music 2018. Bee Bee Queen is een dijk van een band met maar liefst 4 ex-leden van de roemruchte band Network. Binnen Bee Bee Queen delen de musici hun liefde voor roots, blues en soul. Zangeres Mandy De Bruijn is dé belofte binnen de hedendaagse bluesscene in Limburg. Coen van Dam (toetsen), Ron Bormans (bas/zang), Ron Wijnands (gitaar) en Robin Zalm (drums) staan samen met haar garant voor een top-optreden.

  • Donderdag 13 december

21.00 u - Shamrock, Brusselsestraat 49 - Rectifire* - classic rock 
Rectifire brengt je terug naar de tijd van ronkende gitaren, diepe bassounds en kletterende drums. Van AC/DC tot Guns’n Roses, Status Quo, Bon Jovi, Van Halen, Deep Purple,e.v.a. Doorgewinterde band die o.a. speelde op Serious Request en Pop on Top. Nu voor de 3de maal terug in Shamrock. The place to ROCK !

21:00 uur - De Duke, Koestraat 15 - CC Jerome’s Christmas record hop* - rock’n roll/souljazz/swing 
DJ CC Jerome draait elke donderdag zijn favouriete plaatjes in bluescafé de Duke. Vanavond een speciale kerst editie met een bonte mix van rock’n roll, rockabilly , blues, roots, swing, souljazz, ska, reggae en meer… met een speciale kerst-twist. Tot in de late uurtjes . 

  • Vrijdag 14 december

20.00 u - Terra Nova Music – Bar Brutal, Alexander Battalaan 47a - Vinyl op Vrijdag*
Zoals gewend, zullen in Bar Brutal dj’s de boventoon voeren. Maar liefst 5 dj’s gaan Bar Brutal van 20 tot 2 u op zijn kop zetten. Dj’s Guy Houben, Lars Hoeben, HATT.D, Band of Misfits en CLONE FUNK komen uit de Terra Nova Music stal en draaien een uitermate groovy mix van disco, funk, groove en house. Be Brutal and sweat it out on Terra Nova Music.

21.00 u - Ut Vloot – St. Joshephstraat 52 (wijk Heer) - The Recoveries* - roots/blues/swing  
The Recoveries spelen een mix van jazz, bruisende blues, robuuste roots en alternatieve americana. Nummers van o.a. Jimmy Reed, Tom Waits, The Red Devils, Eileen Jewell, Rosanna Cash, Billy Holiday en Susan Tedeschi worden door de band met veel speelplezier tot een verrassend swingende, groovy versie “gerecoverd”.

21.00 u - De Duke – Koestraat 15 - Tight’n Juicy*- pubrock/blues/roots
Tight’n Juicy is onlangs ontstaan in bluescafé de Duke en speelt muziek geinspireerd door de Engelse pub-rock golf uit de mid-jaren ’70. Denk aan Dr. Feelgood, Chilli Willi and the red hot peppers of Elvis Costello. Met: Gaby Stassen (zang/gitaar), CC Jerome (Gitaar/zang), Sjang Coenen (bas) en Roger Olivier (drums). Tight & Juicy it will be.

22.00 u - Au Mouton Blanc – Kersenmarkt 10- Dr. Funk & Mr. Soul* - funk/soul
Dr. Funk speelt gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Mr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Party verzekerd. En dat 3 sets lang in dit uitermate sfeervolle Grand Café `Au Mouton Blanc´ op de hoek van de Kersenmarkt, op een steenworp van het Vrijthof. Let the good times roll. Party time!

22.30 u - Café Zondag, Wijckerbrugstraat 42 - Singles Party - dj’s H.A.R. & Slet Boi Vim* - dance/diversDeze dj’s draaien vinyl only en wel op single-formaat. Size DOES matter! Ze leggen een bonte mix op van ska, punk, reggae, disco, soul, funk, new wave, rock en pop. Zelfs een schlager zal niet ontbreken. Zoals je van Café Zondag mag verwachten, gaat het dak er weer helemaal af tijdens deze set van djs H.A.R. en Slet Boi Vim (right about now… the funk soul brothers). 

  • Zaterdag 15 december

14.00 – 15.00 u -kiosk, Onze Lieve Vrouweplein - Guido Staps* - singer-songwriter/acoustic covers
Guido Staps is een lokale singer-songwriter die solo zijn favouriete helden eert en zingt. Een prachtige stem en dito gitaarspel. Dat zijn de ingrediënten voor een zeer sfeervolle set tijdens welke hij nummers zingt van o.a. U2, Bruce Springsteen, Pearl Jam, Damien Rice, Tom Petty en Snow Patrol

15.00 – 16.00 u – Amorsplein - Robbert Duijf* - delta-blues/folk/americana
Robbert Duijf is bij de insiders bekend als zanger/gitarist van het duo Third House on the Left. Solo brengt hij een set vol authentieke delta-blues, folk en country (americana). Er huist een oude ziel in deze nog jonge, zeer talentvolle zanger/gitarist en vertolker van het genre. Laat je meeslepen door die ziel en voel de blues van Robbert.

16.00 – 17.00 u- Kesselskade - Wayne’s Traveling Band* - rock’n roll/country/roots
Johnny Cash is alive and he lives in Roermond. Dit trio speelt 3-stemming en met bravoure een mix van country, rock'n roll en roots. Zanger/frontman Will Wayne heeft een krachtige, donkere stem die doet denken aan zijn grote held Johnny Cash waar de band ook nummers van covert. Bovenal echter spelen ze eigen werk. Een authentieke mix van rock’n roll, roots en country rolt de kade op. .

21.00 u- Ut Vloot, St. Josephstraat 52 (wijk Heer) - BruceBrothers* - Tribute to Bruce Springsteen 
BruceBrothers is een Bruce Springsteen & the E-Street Band - tribute band. BruceBrothers proberen de energie, spirit en schoonheid van een Springsteen concert op te roepen tijdens een show waarin nummers van alle platen van Bruce met veel overtuiging en overgave gespeeld worden.Een top tribute onder aanvoering van frontman/zanger/gitarist Norbert Frijns.

21:00 u - Wienkontor Bk7, Bassinkade 7 - Robbert Duijf* - delta-blues/folk/americana
Robbert Duijf is bij de insiders bekend als zanger/gitarist van het duo “Third House on the Left” waarmee hij de BRUL-contest won en o.a. al op de Southern Bluesnight op trad. Solo brengt hij een set vol authentieke delta-blues, folk en country (americana). Er huist een oude ziel in deze nog jonge, zeer talentvolle zanger/gitarist en vertolker van het genre. Laat je meeslepen door die ziel en voel de blues van Robbert.

21.30 u- De Tapijn, Tapijnkazerne 20 - Supersonics*- rock’n roll/blues/country
De Tapijn organiseert een rock’n roll night. Deze start om 20 u en brengt jullie vanaf 21 u de band “Supersonics”. Supersonics speelt een eclectische mix van rock’n roll, rootsrock, surf, blues en country. Een uitermate swingende band onder aanvoering van de charismatische zanger/gitarist Pascal Snijders.

21.30u - Shamrock, Brusselsestraat 49 - Vintage*- rock/hardrock -
Vintage speelt een ruige mix van rock en hard rock uit met name de jaren ’70, ’80 en ‘90. Met als stralend middelpunt zangeres Lidia Janevski knallen deze local heroes vol overgave nummers uit hun speakers van o.a. AC-DC, Ozzy, Billy Idol, Deep Purple, Scorpions, The Cult en Metallica. Rock the Shamrock!

21.30 u - Via Mucca XVII – Koestraat 17 - CC Jerome’s Christmas record hop* - rock’n roll/swing/soul
CC Jerome is de vaste dj van Bluescafé de Duke (de buren van deze sympathieke wijnbar aan de Koestraat 17). In Via Mucca XVII zal CC Jerome zijn favouriete plaatjes draaien met een extra kerst-twist. Verheug je op een swingende mix van rock’n roll, roots, blues, swing ,souljazz, ska, reggae en meer. Vanaf 21.30 u tot de late uurtjes. Hail hail… rock’n roll

22.00 u - Au Mouton Blanc – Kersenmarkt 10 - dj Angelo*- divers/top 40 -
In Grand Café Au Mouton Blanc zal dj Angelo zorgen voor een feest der herkenning met hits van toen en hits van nu. Een brede, diverse mix van top 40 muziek door de jaren heen. Met als uitgangspunten sfeer, gezelligheid en warmte. O ja…. Er mag gedanst worden!

  • Zondag 16 december

13.00 u – 14.00 u - Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstr. 1 - Lotte Slangen & Mirthe de Jonge* - pop
Deze blondines combineren de meeslepende klanken van de cello met die van de gitaar en nemen het publiek mee met een mix van eigen interpretaties van werk van Metallica en Kiss tot guilty pleasure’s als Britney Spears, Sugababes, Beyonce en John Mayer. Een verrassende mash up van herkenbare meezingers in een warme setting. .

14.00 u - Arborator Denim Company, Rechstraat 55a - CC Jerome Trio Acoustic*- rock’n roll/blues/roots
Begin je zondag goed met een portie onversneden rock’n roll in de Arborator Denim Company. Het CC Jerome Trio zal jullie trakteren op onversneden rock’n roll van de allerbovenste plank. In een voor de gelegenheid acoustische setting brengen ze jullie in de juiste stemming om die nieuwe Denim broek mee naar huis te willen nemen. Rock’n Roll is here to stay.

1400 u – 1500 u - Amorsplein - Johnny Spätzünder* - rock’n roll/roots
Kom naar het gezellige Amorsplein voor een uurtje rock’n roll, country en Duitse “UterhaltungsMusik” door Johnny Spätzünder. Hij weet hoe hij zijn publiek moet entertainen en gaat dat doen met nummers van o.a. Johnny Cash, Elvis en andere classics uit zijn repetoir met een hoog meezing gehalte. Let op! Johnny drives his guitar to the max.

15.00 u – 16.00 u - Kleine Stokstraat - Bolton & Jeninga* - Singer-songwriters
Dit Heerlense duo gaat samen door dik en dun en vormt ook op het podium een harmonieus geheel. Ze putten uit eigen werk van hun cd’s How are you today en Untill the end en covers van o.a. Joni Mitchell, James Taylor, Eddi Reader, Norah Jones, Townes van Zandt en JJ Cale. Muziek om even lekker bij weg te dromen en te onthaasten. Sing along and enjoy.

15.00 u – 18.00 u - Boekhandel Dominicanen, Dominicanerkerkstr. 1 - duo ZYRYAB* - flamenco/jazz
Meestergitarist Rezar Dominguez tourde o.a. met het Rosenberg Trio waar hij tevens composities voor schreef. Samen met zangeres/saxofoniste Vanesa Diaz Gil vormt hij duo Zyryab. Ze spelen een hoogbegaafde en bovenal hartverwarmende mix van flamenco, bossa, latin en jazz.

16.00 u – 1700 u - De Pieter, St. Pieterstraat 4 - Gumbo Jazz Band* - new orleans/jazz/blues
Gumbo Jazz Band speelt sinds augustus 2008 spannende muziek uit New Orleans, variërend van blues tot uptempo songs daterend uit een periode tussen eind 19e eeuw en de dertiger jaren vorige eeuw. Ze laten zich inspireren door grote namen als Louis Armstrong, Sidney Bechet, Jelly Roll Morton en Bunk Johnson. Party Time!

16.00u - Wienkontor Bk7, Bassinkade 7 - Lotte Slangen & Mirthe de Jonge*- pop
Deze blondines combineren de meeslepende klanken van cello met die van de gitaar. Ze spelen en zingen nummers van Metallica en Kiss tot guilty pleasure’s als Britney Spears, Sugababes en Beyonce. Herkenbare meezingers in een niet alledaagse setting van zang/gitaar en cello. De perfecte setting voor een overheerlijke wijn.

19.00 u – 22.00 u - Kesselskade - Zoë Smit* - pop/roots/soul
Ex Voice of Holland-deelneemster Zoë Smit gooide in diezelfde Voice hoge ogen met haar voor haar jonge maar wel doorleefde, soulfulle stem. Samen met haar vader Ron Smit trakteert ze het publiek vandaag op een mix van roots, soul en blues klassiekers

21.00 u- Restaurant Papaz, Dominicanerkerkstr. 1 - duo ZYRYAB* - flamenco/jazz
Meestergitarist Rezar Dominguez tourde o.a. met het Rosenberg Trio waar hij tevens composities voor schreef. Samen met zangeres/saxofoniste Vanesa Diaz Gil vormt hij duo Zyryab. Ze spelen een hoogbegaafde en bovenal hartverwarmende mix van flamenco, bossa, latin en jazz.

21.00 u - De Duke – Koestraat 15 - Duke Blues Sessions* - blues
In Bluescafé de Duke ook deze zondag weer de wekelijkse Duke Blues Sessions. Lekker vrij spelen, de blues beleven, kortom jammen! Voel je vrij om aan te sluiten. Tot in de late uurtjes.

  • Woensdag 19 december

13.30 u – 14.30 u - Centre Ceramique, Avenue Céramique - Marius Preda* - impro/jazz/gypsy
Deze onwaarschijnlijk getalenteerde multi-instrumentalist deelt wereldwijd podia met de allergrootsten der aarde, waaronder het Rosenberg Trio, Flairck, Mike Stern, Jan Akkerman, de Basily Family en André Rieu. Hij serveert ons een droomreis door de fascinerende impro-wereld van zijn onuitputtelijke, creatieve ziel. Een magisch moment dat gratis mag worden uitgepakt.

17.00 u – 18.00 u - kioskOnze Lieve Vrouweplein - Foxy - pop/country/jazz/soul
Foxy speelt en zingt een mix van roots, country, pop en jazz. De zang van Gina van Dam wordt begeleid door de in Maastricht e.o. zeer gewaardeerde (jazz)pianist Coen van Dam. Ze nemen je mee op een nostalgische trip met nummers als Fly me to the Moon, House of the Rising Sun, Hey Jude, Son of a Preacher man en meer.

  • Vrijdag 21 december

21.00 u - De Pieter – Pieterstraat 4 - Dr. Funk & Mr. Soul* - funk/soul
Thank God it’s Friday! Dr. Funk & Mr. Soul brengen jou de lekkerste funk en soul tracks. Dr. Funk speelt gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Mr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Party verzekerd. En dat 3 sets lang in het hart van het Jekerkwartier. Play that funky wild boy 

  • Zaterdag 22 december

13.00 u – 14.00 u - Mosae Forum Buitenpodium - Lotte Walda & Band* - pop/singer-songwriter
Lotte Walda timmert hard aan de weg. Een doorbraak kan niet uitblijven. Onlangs verscheen haar debuutalbum Sunflower, geproduced door Gino Bombrini. De carrière van Lotte Walda bestaat uit niets dan hoogtepunten waaronder Kunstbende, Nu Of Nooit, talentenpoule Giel Beelen en de Popronde Nederland.
Aansluitend een optreden van The Busquitos en Beppie Kraft’s Kerstspecial (Magisch Maastricht)

14.30 u – 15.30 u- Mosae Forum Buitenpodium - The Busquitos* - swing/jazz/gypy Deze topentertainers gaan jullie vermaken met een set vol swing, jazz, gypsy en kerst-tunes. Top entertainers die het publiek vanaf de eerste minuut boeien en bij hun show betrekken. In een setting van zang/contrabas, gitaar, viool en sax toveren ze een lach op je gezicht en geven ze jou die warme swing-feel die rond de kerst zo goed past. Een mooie warm up voor Beppie Kraft die aansluitend haar kerstspecial zal zingen (op uitnodiging van Magisch Maastricht)

21.00 u- Ut Vloot – St. Joshephstraat 52 (wijk Heer) - Like A Rolling Stone* - Stones-tribute/kerstspecial Deze Rolling Stones Tribute band rond de look alike zanger Jos van Gangelt zal vanavond in Kaffee Ut Vloot (wijk Heerl) een kerstspecial verzorgen. Verheug je op de beste hits van The Rolling Stones. Van Paint it Black tot Sympathy for the Devil, Honky Tonk Woman, Satisfaction e.v.a. Once you start them up they never gonna stop.

21.00 u - De Pieter – Pieterstraat 4 - Tight’n Juicy* - pubrock/blues
Tight’n Juicy is onlangs ontstaan in bluescafé de Duke en speelt muziek geinspireerd door de Engelse pub-rock golf uit de mid-jaren ’70. Denk aan Dr. Feelgood, Chilli Willi and the red hot peppers of Elvis Costello. Met: Gaby Stassen (zang/gitaar), CC Jerome (Gitaar/zang), Sjang Coenen (bas) en Roger Olivier (drums). Tight & Juicy it will be.

  • Zaterdag 29 december 

11.00 u – 12.00 u - Winkelcentrum Mosae Forum, Mosae Forum - CBF (Created By Family)* - pop/rock/funk
Deze 3 neven spelen een mix van pop, rock, soul en funk. Als ze samen op het podium staan, ontstaat er een soort magie die enkel bij bloodbrothers lijkt te bestaan. Ze spelen nummer van o.a. Lenny Kravitz, Bon Jovi, Kings of Leon, The Script, The Doobie Brothers, Ed Sheeran, Bruno Mars, Daft Punk en Nothing but Thieves.

13.00 u – 14.00 u - Winkelcentrum Mosae Forum, Mosae Forum- Bee Bee Queen* - roots/blues/soul
De musici van Bee Bee Queen delen hun liefde voor roots, blues en soul. Zangeres Mandy De Bruijn is dé belofte binnen de hedendaagse bluesscene in Limburg. Coen van Dam (toetsen), Ron Bormans (bas/zang), Ron Wijnands (gitaar) en Robin Zalm (drums) staan samen met haar garant voor een top-optreden. Insiders zien het direct: 4 ex leden van de roemruchte band Network. Kwaliteit gegarandeerd.

15.00 u – 16.00 u - Winkelcentrum Mosae Forum, Mosae Forum- The Detain* (B) - allround, akoestic covers
The Detain speelt covers op een eigenzinnige wijze en bovenal met veel passie en speelplezier. In een akoestische setting, met een latin feel en een beatboxer ipv drummer. Van pop tot reggae, funk, soul, latin en rock. Een warmbloedige band die het ijs in no time weet te breken en je laat swingen. Er wordt zowel Engels- als Spaanstalig gezongen.

17.00 u – 18.00 u - Winkelcentrum Mosae Forum, Mosae Forum - Like A Rolling Stone* - Rolling Stones Tribute
Deze Rolling Stones Tribute band rond de look alike zanger Jos van Gangelt sluit deze dag het festival op het Mosae Forum buitenpodium af met de beste hits van The Rolling Stones. Van Paint it Black tot Sympathy for the Devil en Honky Tonk Woman. Once you start them up they never gonna stop.

  • Zondag 30 december

13.30 u – 14.30 u- Winkelcentrum Mosae Forum, Mosae Forum - Planet T vs Hans Dulfer* - groove/funk/jazz
Hans Dulfer is weer eens in Maastricht. Op uitnodiging van toetseninst/beatmaster Coen van Dam aka “Planet T”. Planet T zorgt voor de beats en de grooves waarover Hans Dulfer zijn saxofoon kan laten klinken. Groove gegarandeerd dus. Aansluitend de grande finale met optredens van Davina Michelle en Trijntje Oosterhuis (beiden op uitnodiging van Magisch Maastricht).