• Mooi verpakt - Liefdevol bewaard

Mooi verpakt - Liefdevol bewaard

vandaag: 10:00

donderdag: 10:00
vrijdag: 10:00
zondag: 12:30
maandag: 10:00
dinsdag: 10:00

Locatie: Sint Servaasbasiliek

Basiliek is alleen te bezichtigen met entreebewijs schatkamer Sint Servaas

Een kleurrijke tentoonstelling met een deel van de reliekencollectie van de Maastrichtse kunstenaar Hans van der Weijden, aangevuld met eigen werk. De relikwieën zijn te zien in negen speciaal ontworpen kijkkasten in de kruisgang van de Sint Servaasbasiliek.

Van der Weijden (1956) maakt zelf kunst die is geïnspireerd op relikwieën en hij verzamelt al twintig jaar antieke relieken en reliekhouders; de meesten werden gebruikt voor privédevotie. Vrome kloosterzusters werkten dagenlang vol aandacht en geduld aan deze kleinoden, deze kostbare ‘paradijsjes’. Glimmende steentjes en fonkelend gouddraad omkransten de minieme botjes van de heiligen en gaven ze een kader, een context waarin aan de heilige restantjes recht gedaan werd, als kostbare sacrale kleinoden.

 

8 mei - 2 september, maandag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur, zondag van 12.30 tot 17 uur | Let op: Basiliek van Sint Servatius, Keizer Karelplein 3 | Entree: Basiliek is alleen te bezichtigen met entreebewijs schatkamer Sint Servaas | www.sintservaas.nl