• Nijntje heeft vakantie

Nijntje heeft vakantie

vandaag: 09:00

woensdag: 09:00
donderdag: 09:00
vrijdag: 09:00
zaterdag: 13:00
zondag: 13:00

Locatie: Centre Céramique Maastricht

gratis

De familietentoonstelling ‚Äėnijntje heeft vakantie‚Äô in Centre C√©ramique is speciaal gemaakt voor iedereen die opgroeide met nijntje en haar nog eens wil ontmoeten. Maar vooral ook voor die kleine peuters en kleuters, die nu met haar willen komen spelen.

Kinderen kunnen het huis van nijntje ontdekken, in haar vliegtuigje kruipen, spelen met de dieren en wegdromen in haar tentje. Nijntje heeft vakantie is een groot feest!

Het iconische witte konijntje met het ronde snoetje en het onmiskenbare kruisje is bekend over de hele wereld. Miljoenen peuters en kleuters groeiden met haar op. Nu kun je haar wereld ontdekken in deze speelse en avontuurlijke tentoonstelling.

 

Niet alleen maar nijntje
Dick Bruna (1927 ‚Äď 2017) is √©√©n van Nederlands meest bekende illustratoren. We kennen hem als de vader van nijntje en als ontwerper van duizenden Zwarte Beertjes omslagen.

Als het aan Dicks vader had gelegen was hij net als hij uitgever geworden in het familiebedrijf A.W. Bruna & Zoon. Hoe heeft Dick Bruna toch zijn droom kunnen verwezenlijken? Ontdek het in deze tentoonstelling en zie ook hoe het wereldwijde fenomeen nijntje nou eigenlijk is ontstaan en door wie hij be√Įnvloed werd. Welke technieken paste hij toe en welke rol speelden de Zwarte Beertjes omslagen binnen zijn oeuvre? En wat is nou eigenlijk echt kenmerkend voor de stijl van Dick Bruna‚Ķ¬†Al deze vragen en meer worden beantwoord in deze tentoonstelling.