• Boekpresentatie Wido Smeets

Boekpresentatie Wido Smeets

donderdag: 19:00

Locatie: Boekhandel De Tribune

In het aan de Nederlands-Belgische grens gelegen Maasdorp Wessem begint Leio Smeets tussen de twee wereldoorlogen een houtbedrijf dat hij uitbouwt tot een bloeiende fabriek waar moderne, fraai vormgegeven meubels worden gemaakt. In 1946 maakt hij zijn zonen mede-eigenaar. Aanvankelijk laat hij dochter Thérèsa met lege handen – ‘een fabriek is niet voor vrouwen’ – maar de broers springen voor haar in de bres. Tijdens de naoorlogse wederopbouw beleeft de NV Smeets’ Houtindustrie gouden jaren, maar ontstaan ook de eerste scheurtjes in het bastion. Na de dood van Leio en zijn rechtlijnige vrouw Lena in 1958 botsen de karakters van de broers harder dan voorheen. Meningsverschillen, economische tegenslag, verkeerde beslissingen, ziekte en dood zorgen voor een onvermijdelijke neergang.Goed gerei is het levensverhaal van een meubelfabriek, een boek over vaders en zonen, over lotsbestemming en de onmacht eraan te ontsnappen. In een subtiel literair weefwerk van documentaire teksten, interviews, reportages, beschouwingen en herinneringen reconstrueert Wido Smeets een eeuw eigen familiegeschiedenis. 

Wido Smeets is oprichter en hoofdredacteur van Zuiderlucht, eerder was hij stratenmaker en daarna (drie weken) leraar geschiedenis. Vervolgens werkte Wido twintig jaar in de dagbladjournalistiek. 

Hij publiceerde o.a. Verhalen uit het Middenrijk, Zij droeg geen navelpiercing en Enkeltje Utopia 

Ter gelegenheid van de presentatie zal Wido Smeets worden geïnterviewd door Henk Groenewegen, medewerker van Boekhandel De Tribune, waarna de auteur nog een passage zal voorlezen uit zijn nieuwe boek. 


Donderdag 24 mei 2018 om 19.00 u. Boekhandel De Tribune 

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid een toost uit te brengen op Wido Smeets en uw nieuwe aankoop door hem te laten signeren.